Bli med prisbelønte Morten Lindberg i studio

Morten Lindberg skaper lydmagi i studio med Genelec "The Ones".

Morten Lindberg har vunnet Grammy for sine immersive innspillinger og produksjoner, og nå har han oppgraderet monitorsystemet i post-produksjonstudioet sitt med Genelec aktive smartmonitorere og -woofere i en 7-1-4-konfigurasjon. I videoen nederst i saken inviterer han deg med inn i studio og forklarar litt om hva han tenker rundt redigering, miksing og mastering av immersive innspillinger. 

Lindberg har lenge satt standarden for for hva som kan oppnås lydmessig innen sitt felt. I 1992 startet han plateselskapet 2L som spesialiserer seg på høykvalitetsinnspillinger med norske komponister og musikere med et internasjonalt repertoar. Lindbergs nylig oppgraderte post-produksjonstudio er designet spesielt for redigering, miksing og mastering av immersive lyd.


Monitoringsystemet er kompatibelt med både Dolby Atmos og Aurora-3D, og er i stor grad basert på ulike modeller fra "The Ones"-serien fra Genelec. I 7.1 oppsettet har han syv 8351B koaksiale treveis monitorer, alle komplementert av TEC award-vinnende W371A adaptive woofer-systemer. Dette er utvidet med fire kompakte 8341A-modeller i et øvre lag og med 7380A subwoofer for LFE. I tillegg har studioet en 8320A kompakt toveis nærfelts monitor på toppen av 7380A, den fungerer som et sjekkpunkt for å sjekke frekvenser over 120 Hz i LFE-kanalen før det blir distribuert. 

Lindberg bruker GLM høytaler software for å koble til, kalibrere og kontrollere monitorsystemet.  

Velkommen inn i studio med Morten Lindberg!