Lydinstallasjon for Sushibar og Wine

Genelec og RCF på unik sushi-restaurant i Oslo.

Sushibar+wine er en restaurant som nylig åpnet to lokaler i Oslo. Det er den første restauranten i Norge til å servere karbonnøytral sushi, og økologisk vin fra små uavhengige produsenter. Ideen til restauranten sprang ut av en idé om at bærekraft, håndverk og nordisk design skulle møtes i en kulinarisk setting. 

I dag finnes Sushibar+wine i Helsinki og Oslo - et forsøk på å starte et samarbeid mellom to søsterbyer til et karbonnøytralt bærekraftig agrikultur, noe som gir forhåpninger til en grønn matproduksjon. De to lokalene i Oslo finnes i Posthallen i sentrum og Valkyrien Plass ved Majorstua.

Da Sushibar + Wine skulle åpne i Posthallen ville de ha en smakfull opplevelse som ikke var begrenset til det kulinariske. Det er installert 6 stk Genelec 4030CW aktive høyttalere i lokalet, samt 4 stk RCF MQ80 Weatherproof 100v høyttalere i utendørsområdet, som gir en helhetlig lydopplevelse på hele restauranten.

For å kontrollere lyden fra ett sentralt sted er det installert 1 stk Apart PM1122 sonemikser som kan kontrolleres med en Apart PM1122R fjernkontroll. Uteområdets høyttalere er kløktig plassert i parasollene, og kan justeres med en veggmontert Apart E-VOL60.

Innsiden er dekorert med høyttalere subtilt langs veggen, som medvirker til et helhetlig estetisk uttrykk. Bærekraft er viktig for Sushibar+wine, restauranten har et preg av håndverk og kvalitet som er representert i maten, innredningen og ikke minst kvaliteten på lydanlegget. Genelec’s 4030 CW høyttalere ble spesielt valgt til dette lokalet. De gir både høy lydkvalitet og antallet høyttalere medvirker til en jevn atmosfære til restauranten innvendig. 

“It sounds perfect”

Saara Rinne - General Manager

En utfordring var å ha et lydnivå i uteområdet som ikke var til sjenanse for forbipasserende eller andre næringslokaler i Posthallen. Det ble løst ved å ha høyttalerne plassert inne i parasollene. Hver høyttaler høres utmerket fra under parasollene, men gir lite lyd utover dette. Volumet til utendørshøyttalerene styres enkelt på veggen ved inngangen til lokalet.  

Sushibar+wine er et eksempel på en næringvirksomhet som i aller største grad tar håndverk, design og estetikk på alvor. Deres fundamentale tro på bærekraftige løsninger er forenelig med interessen for å ha topp kvalitet og progressive materialer og lydutstyr.

Utstyret ble installert av Benum.