Taletydelighet i en helt ny arbeidssituasjon

4 av de 5 mest ødeleggende aspektene er lydrelatert.

Ingen bransje er uberørt av de dramatiske samfunnsendringene vi alle er vitne til i disse dager. Benum har alltid hatt som mål å formidle best mulig lydopplevelse, og i tider som dette opplever vi en økt pågang i henvendelser og spørsmål rettet mot ekstern møtevirksomhet og andre samhandlingsverktøy hvor lyd spiller en sentral rolle for å kunne kommunisere effektivt og trygt.

Som distributør av blant annet Shure, en av de aller største aktørene innen dette markedet, sitter vi på svært høy kompetanse til å hjelpe bedrifter og institusjoner som nå må se etter alternative arbeidsmetoder for å opprettholde drift og sikre arbeidsplasser fremover.

Viktigheten av taletydelighet

Shure lanserte nylig en rapport som viser til at bedrifter og sluttbrukere mener at lydkvalitet og taletydelighet er 4 ganger så viktig som bilde og video når de skal gjøre virtuelle møter. Rapporten avslører at fire av de topp fem mest ødeleggende aspektene ved videomøter er lydrelaterte; bakgrunnsstøy, ekko, hakking og at det er vanskelig å høre alle i møtet.

 

 

Det er flere løsninger på disse problemene, avhengig av den aktuelle situasjonen, budsjett, omfang og forventninger.

Signalprosessering og møteromsmikrofoner

Ekkokansellering, støyreduksjon og automatisk miksing av lydkildene er noen av tiltakene som øker lydkvaliteten og taletydeligheten betraktelig.

Shure MXA910 er en av mikrofonene som har alt dette innebygget i selve mikrofonen. Programvaren som muliggjør dette heter IntelliMix DSP og er også tilgjengelig som software eller ekstern DSP med Shure P300. I tillegg til IntelliMix har takmikrofonen 8 separate retningsstyrte lober som følger stemmene til møtedeltakerne og sørger for at alle i rommet blir hørt. MXA910 kan installeres som en 60x60cm takplate, og lyden distribueres selvfølgelig via nettverksprotokollen Dante.

For en noe enklere bordvariant anbefaler vi Shure MXA310. Denne kobles sammen med en ekstern DSP(P300) og gir krystallklar lyd for alle møtedeltakere rundt bordet.

Shure sine enheter integreres sømløst med populære verktøy for videokonferanser, som Zoom, Cisco, Microsoft Teams og mange fler.

Webinar og hodebøyler

Webinar kan gjøres i ulike former og omfang. Men at de som presenterer må ha en klar og god lyd er det lite tvil om. Det vil både tydeliggjøre budskapet du skal formidle, men også bidra til at du og din organisasjon oppfattes som profesjonell og seriøs.

Hodebøylene TwinPlex fra Shure ble brukt da Rotlaus gjorde sin live-opptreden som ble streamet på Facebook nylig. Her ble TwinPlex både brukt til selve det musikalske innslaget, men også av konferansier. TwinPlex finnes også som mygg(lavalier) og alle mikrofonene er dekket med et hydrofobisk belegg som gjør de svetteresistent.

Som eksklusiv distributør av flere ledende merkevarer innen lyd vil vi bidra med vår ekspertise til å gjøre den nye arbeidssituasjonen for mange av oss så smidig og effektiv som mulig.

Ikke nøl med å kontakt oss på 22139900 eller via kontaktskjemaet.