Hemmingstad Kultursenter oppgraderer

med A&H GLD og Mackie HDA

SIV. ING. BENUM AS har hatt gleden av å levere utstyr til og bistå Hemmingstad kultursenter i Haugesund med en betydelig teknisk oppgradering.

Analogmikser og pointsource PA er skiftet ut med Allen & Heath GLD 112 digitalmixer med digital stageboks og Mackie HDA aktivt line array samt Mackie SRM.

Den nye digitale mikseren gjør det mye enklere for kultursenterets teknikere å tilrettelegge større audiotekniske produksjoner på kort tid da den inneholder alle nødvendige prosesseringsverktøy og man slipper å ta frem mer enn en flight i teknisk posisjon for å være klare til lydprøve. Mikseren er utrustet med DANTE kort slik at produksjoner enkelt kan spilles inn i flerspors digitalt format. Alle mikserens input kan også enkelt splittes og sendes til andre lokasjoner via nettverkskabel. Takket være mikserflatens særlige enkle grensesnitt og muligheten til å sette opp forskjellige nivåer av brukertilgang er den svært velegnet til hus der man ønsker å lære opp mange frivillige. Husets tekniske gruppe gleder seg til opplæring nå i Januar.

Det nye lydanlegget består av 2 stk Mackie HDA line array pr side og 1 stk HD1801 sub pr side. Det var enkelt å beregne riktig flypunktvinkel for toppene i programmet resolution, som inneholder ease data for HDA i biblioteket. Der tegner man enkelt inn publikumsflate og høyde på flypunkter og får da opp en god grafisk representasjon av dekning ved forskjellige vinkelvalg. Toppene ble flydd fra samme punktene som de gamle pointsource toppene og ga umiddelbart en god og jevn dekning i hele publikumsområdet.

Teknisk ansvarlig Jan Sverre Samuelsen ga uttrykk for både forbauselse og glede over hvor stor forskjell denne PA-oppgraderingen utgjorde og kunne knapt høre forskjell fra bakerst i amfiet til forrerst. Kulturprodusent Niels Petter Solberg, som er ansvarlig for musikaler på scenen, var svært begeistret da han hadde hørt det nye anlegget i bruk.

HDA toppene er svært enkle å koble sammen og er designet av EAW. De kan også enkelt settes opp som en stablet array direkte oppå SUB med opptil 3 kasser pr side eller 2 stk pr side på stag. Hver kasse har 20 grader vertikal spredning og 110 grader horisontal spredning.

 

Vi takker Hemmingstad Kultursenter for tilliten og ser frem til mange fine produksjoner i storsalen.

Les mer om GLD 112 her.

Les mer om HDA her.