Gratulerer til UIB med ny dLive mikser.

Universitetet i Bergen har nylig valgt Allen & Heath sin dLive digitale mikser og ME personlig monitoring system.

Den nye Universitetsaulaen i Bergen ble åpnet 2. September 2015 og er den nye "storstuen" for Universitetet og for hele Vestlandet. Aulaen skal være en viktig arena for formidling av forskning og utdanning ved UIB, og den sentrale møteplassen mellom universitetssamfunnet og kultur-, samfunns- og næringsliv.

Beliggende i den nyoppussede sørlige fløyen av Naturhistorisk Museum med rundt 320 sitteplasser. Her markeres de store begivenhetene i Universitetssamfunnet, samtidig som omverdenen inviteres til arrangerte debatter, kulturarrangementer og konferanser.

Det var i første omgang planlagt med fokus på de overnevnte eventer og etter de første driftsmånedene viser det seg at salen fremstår som den beste konsertsalen i sin størrelse i distriktet. Den høster lovord fra blant annet Bergen Filharmoniske Orkester, Griegakademiet og rockebandet Hvitmalte Gjerde. Den er så testet ut og funnet aldeles utmerket til innspilling av musikk. Den vil med andre ord bli brukt som konsertlokale for akustisk og forsterket musikk, innspillingsstudio for musikkopptak og som TV-studio. Aulaen har 5 HD videokameraer installert og er koblet opp mot eget regi-rom. 

 

Teknisk koordinator - Arild Grindhiem: 

"Det viktigste kriterier for valg av mikser var ønsket om en selvstendig stagebox med kapasitet til å prosessere, mikse og distribuere samtidig uten styreflaten tilkobling. Årsaken er at aulaen ikke har dedikert mikseposisjon. Det er et ganske ekstremt krav til en leverandør og Allen & Heath er en av de få som kunne levere dette. Det faktum at stageboksen har 64 analoge inn og 32 ut, og enkelt kan bygges ut til det dobbelte, samtidig som den kan håndtere 3 kortplasser med 128 I/O hver og i tillegg til integrert 40 kanaler InEar system gjør mikseren ekstremt kraftig og fleksibel. Alt dette innbygget i en boks gjør samtidig systemet veldig enkelt. 64 interne busser gir god kapasitet og fleksibilitet i en svært kompakt enhet. 

At styreflaten er forholdsvis kompakt, enkel å betjene og gir svært god oversikt var viktige kriterier. Mikseren er enkel å lære, har svært responsive touch skjermer og logisk layout gjør det enkelt å sette grunnleggende kunnskap og har alt en krevende tekniker kan ønske seg. At man eksempelvis kan se inngangsnivå, gate-status og kompresjon på 64 inngangskanaler samtidig som man har full tilgang til andre funksjoner på skjermene er unikt. 

Byggkvaliteten på hardware virker svært solid og systemet fremstår moderne og fremtidsrettet med nyeste teknologi og ekspansjonsmuligheter til å møte fremtiden." 

 

Benum leverte til Universitetet i Bergen et dLive system bestående av: en S5000 Surface med en DM64 MixRack utstyrt med en M-DANTE-A-kort, en IP8 fjernkontrollen, og en ME-U-hub med flere ME-1 enheter.

 

Vi ønsker Universitetet lykke til med nytt miksesystem. 

 

Les mer fra Allen & Heath´s bloggpost her: http://www.allen-heath.com/bergen-university-selects-allen-heath-new-performance-hall/