> Tips & triks Shure - Legendary Performance!
Vi gir deg et historisk tilbakeblikk og en innføring i noen av Shure's mest populære modeller.

Lyst til å se mer? Klikk her for fullversjonen (23 minutter).

Shure har de mest legendariske mikrofonmodellene på markedet, men også den mest moderne mikrofonteknologien på markedet. Shure startet i 1925 som et enkeltmannsforetak og solgte radiodeler før ferdigbygde radioer kom på markedet. I 1931(!) begynte Shure å utvikle sine første mikrofoner og i 1932 kom "Model 33N – Two-button Carbon Microphone" på markedet som den første mikrofonen med lav vekt og høy kvalitet. Året etter kom "Model40D" på markedet som Shures første kondensatormikrofon. Under andre verdenskrig var Shure en stor leverandør til det Amerikanske forsvaret for bruk i felten. I 1951 ble Unidyne55S sluppet, den såkalte "Elvis-micen". Så kom det andre modeller av mikrofoner og pickups til platespillere suksessivt. I 1965 kom SM57 på markedet, den har siden President Lyndon B Johnson stått på alle presidenters talerstoler siden det.

I 1966 ble en virkelig slager født; SM58 (SM står for Studio Microphone), og denne har siden fødselen gått gjennom noen få oppgraderinger og er den dag i dag verdens mest populære mikrofon. Siden dette har det kommet veldig mange mikrofoner som har blitt bransjestandard innen Broadcast, Studio og Live. Også på trådløse mikrofoner og InEar er Shure helt fremst på teknologisiden.

Shure er svært fokuserte på fremtiden og nye løsninger, noe vi i Benum har fått være med å utvikle ideer til.

Når det gjelder mikrofoner så har Shure en god del varianter å velge mellom. Vi skal her ta for oss noen av de mest vanlige til live- og konsertbruk:


Legendariske Shure SM58

SM-SERIEN

Dette er en industristandard av profesjonelle mikrofoner spesielt laget for daglig bruk til turne, klubb og studiobruk.

SM57 - en legende i lydverdenen. Fungerer til det aller meste av instrumenter. Dynamisk mikrofon med nyrekarakteristikk. Denne har en ren lydkarakter for bruk til akustiske instrumenter og forsterkere. Referansen på skarptromme og gitarforsterkere.

SM58 - enda en legende. Dette er den mest brukte vokalmikrofonen i verden. Denne er bygget spesielt for å gjengi varmen og klarheten til vokalister. Mikrofonen har nyrekarakteristikk og har en høy gain før feedback. Mikrofonen er ekstremt solid bygget og tåler masse juling.

SM81 - industristandard av en kondensatormikrofon. Denne er spesialbygd for lydteknisk presisjon til bruk for scene og studio. En veldig bra mikrofon til cymbaler, overhead, kor, akustiske instrumenter og strykere.

SM7B - referansen til radiostudio og varm vokal. Mikrofonen er spesielt godt skjermet mot elektromagnetisk hum som genereres av datamonitorer, neonlys og andre elektroniske komponenter. Pop-filteret i mikrofonen er veldig effektivt og gjør at mikrofonen er meget godt egnet for nær tale og sang.


Shure Beta 57A

BETA-SERIEN

Dedikerte mikrofoner spesiallaget for gjengivelse av detaljer i utfordrende omgivelser.

Beta58A - høyt aktet vokalmikrofon som formidler varmen og klarheten i stemmen til sangeren. Dynamisk supernyre mikrofon med svært lite håndstøy. Det riktige valget i vanskelige omgivelser når man trenger å få vokalen frem i monitor og PA.

Beta57A - perfekt valg når man skal formidle lyd fra forsterkede eller akustiske instrumenter. Fungerer også godt til vokal i ekstreme omgivelser der man ønsker lite overhøring; for eksempel trommeslager som synger. Supernyre karakteristikk. Typisk bruk er trommer, gitarforsterkere, brass, treblås og vokal.

Beta87A - studiokvalitet i liveversjon. En vokalmikrofon for å gjengi detaljer og varme, med høy gain før feedback. En mikrofon som gir tight god bunn med lite proximityeffekt når sangeren er nærme mikrofonen.

Beta52A - basstromme-mikrofonen! Denne har en høy output og tåler masse dB. Mikrofonen er en supernyremikrofon og tåler masse gain før feedback. Spesialbygget og frekvenstunet for instrumenter med mye bassinformasjon.

Beta91A - basstromme-mikrofonens bror! Denne er spesialtilpasset for basstromme og andre instrumenter med mye bassinformasjon. Legges rett i basstrommen og pekes mot slagskinnet. Det er halvkardioide karakteristikk på denne. Mikrofonen har en bryter under for å endre EQ innstilling som er spesialsydd for basstromme. XLR tilkobling rett i mikrofonen.

Beta181 - en solid flerbruks mikrofon med svært mange muligheter. Dette er en side-adress mikrofon med muligheter for å skifte kapsler for alle mulige karakteristikker. Denne kan brukes på alt fra akustiske instrumenter som flygel, til trommer og kraftigere instrumenter. Svært robust bygget.

Beta98Amp - miniatyr trommemikrofon. Dette er det ultimate valget på trommer. Denne har nå tilkobling med XLR rett i mikrofonen. A75M holderen kan monteres direkte på cymbalstativer og trommer. Kan også være et godt valg inne i flygler og andre instrumenter der man har dårlig tilgang.


Shure KSM44A

KSM-SERIEN
Premium mikrofoner med sofistikerte komponenter for studio- og livebruk.

KSM44A - høykvalitetsmikrofon med valgbar karakteristikk. Stormembran for bruk til alle slags instrumenter og vokal. Dette er mikrofonen i verdens med lavest egenstøy.

KSM313 - ribbon mikrofon for scene og studio. En stilig mikrofon med fantastiske lydkvaliteter. Den har en 8-tallskarakteristikk. Et veldig bra valg for forsterkede instrumenter og vokal som skal være svært nære. Mikrofonen er håndlaget i USA. Med denne blir du lagt merke til.

KSM137 - kondensatorens SM58, optimal lyd på alle instrumenter. Et godt valg å ha i mikrofonkofferten til både trommer, overheads, kor, flygel, strykere, gitarforsterkere… Fåes også som matchede stereopar.

KSM9/KSM9HS - den nye referansen på vokalmikrofon for studio og live. De to modellene har valgbar karaktereristikk. KSM9 har nyre og supernyre, KSM9HS har subnyre og hypernyre. Når kvaliteten på vokallyd er avgjørende er dette valget. En mikrofon som tåler masse trøkk og låter fantastisk. Fåes også som trådløs utgave.

BRUKSOMRÅDER
Basstromme   Beta91A og Beta52A
Skarptromme, congas og tammer      
SM57, Beta57A, Beta98A og Beta181c/s
Hi-hat, cymbaler og overhead   SM81, Beta181c, Beta98Amp, KSM137 og KSM44
Gitarforsterkere   SM57, Beta57A, Beta181c, KSM137, KSM44 og KSM313
Flygel/piano   SM57, Beta57A, Beta181c, KSM137 og KSM44
Strykere   Beta181c/s, KSM137 og KSM44
Vokal   SM58, SM57, Beta58A og Beta57A
Kor (overhead)   KSM137 og SM81
Kor (håndholdt)   SM57, SM58, Beta58 og Beta57A

Relaterte artikler

  • linkedin
  • YouTube
  • Google+
  • Instagram