> Nyheter A&H gir deg 32 kanaler i ryggsekkformat
Nye ultra-kompakte Qu-Pac er en smidig, kraftig og plassbesparende løsning til installasjon, live og studio bruk.
Ta bakenden til Qu-16 med all sin lokale i/o, hjernen til Qu-32 med all sin prosessering, fjern faderflaten, legg til berørringsskjerm med QU-seriens raske og intuitive brukergrensesnitt samt en drøss med programmerbare softkeys og du får Qu-pac. En smidig, kraftig og plassbesparende løsning til installasjon, live og studio bruk.

Qu-pad appen gir deg full kontroll ved live avvikling og Qu-pac kan brukes helt alene med samme innebygget i/o som Qu-16, trenger man flere i/o kan man supplere med AB168 stagerack for opptil 38 inputs. Man kan også koble på 2 stk AB168, eller 1 stk AR2412 for å lokalisere inputs forskjellige plasser. Den nye Arclight firmwaren gir deg fleksibel input patching på dSnake slik at du står fritt til å velge hvilken dSnake kilde kommer på input kanalen, også split av dSnake kilde er nå mulig.

Med den nye Qu-control softwaren tilgjenglig direkte fra en dedikert knapp kan mikserens berøringsskjerm settes opp for dagligdags bruk av ikke-kyndige personer med lettfattelige ikoner for f.eks av/på og volum på fast tilkoblede kilder, man kan også ha flere faner for f.eks flere rom. Tenk Crestron og lignende.

Dette er perfekt i barer, restauranter, hoteller og konferanse situasjoner der man store deler av tiden kun behøver idiotsikker kontroll av statiske kilder men likevel vil ha mulighet til å gjøre fullverdige Live miks av band o.l. når det behøves via iPad appen. Man behøver heller ikke frykte wifi dropouts fordi Qu-pad gir deg til enhver tid full kontroll over alle parametre rett på fremsiden. En egen knapp tar deg direkte til alle fadergrupper organisert i faner. Det er bare å trykke på ønsket fader og vri kontrollhjulet.

16 custom select knapper gir deg umiddelbar tilgang til prossesering av nøkkelelementer være det seg input kanaler, miks utganger, matriser, grupper eller effekt sends.

15 softkeys gir deg umiddelbar kontroll over det du måtte ønske av funksjoner som mute-grupper, Qu-drive avspilling/opptak, tap-tempo, talk, PAFL clear, scene recall etc.

MIkseren er så liten og nett at den kan bo hvor som helst uten å være i veien, bak bardisken, oppå gitarampen, på skrivebordet og selvsagt kan den også rackmonteres. Med en dybde på kun 18 cm går det fint å montere den i hendige grunne effektrack. Det er også mulig å bestille en egen ‘softbag’ til mikseren.

Foruten Qu-control har Qu-Pac innebygget programmerbar ducker slik at en talemikrofon kan settes opp til å overtsyre nivået på andre kanaler. Fint for publikums beskjeder, ordstyrer mikrofon eller DJ.

Selvsagt er alle de andre finessene til Qu-serien med, som Qu-drive flesrspors innspilling/avspilling direkte til/fra USB minnepenn/harddisk og 32/30 USB audio interface til Mac/PC, nydelige klanger, innovativ 1 db step preamp med zero crossing detection, innbygget RTA etc.

Qu-pac er tilgjenglig i April, Allen & Heath er allerede utsolgt på dette produktet internasjonalt men vi har sikret oss et godt parti så vær tidlig ute.

Arclight QU firmware versjon 1.7 for den nye Qu-pac og resten av qu-serien:

Allen & Heath gjør en fantastisk mikser-serie enda bedre.

A&H har en veldig god vane, nemlig at de liker å slippe ny firmware som virkelig inneholder forbedringer og helt nye funksjoner, ikke bare bug-fixes. Denne gangen leverer de en firmware update til hele qu-serien. V. 1.7 Arclight i forbindelse med den nye ultrakompakt-mikseren qu-pad. I tillegg til en rekke mindre forbedringer er dette nye hoved- features:

Channel Ducker - avansert men likevel enkel å bruke og tilgjenglig på alle kanaler.

Fleksibel  dSnake patching - dSnake kilde kan nå velges fritt fra tilkoblede audioracks, dette inkluderer muligheten til å patche samme input til flere kanaler!

Valgbar follow processing block på input kanaler og mix master. Vrir du på compressor threshold så skifter berøringsskjermen focus til compressor, samme for preamp, gate, PEQ etc. Svært hendig!

Støtte for opp til 8 iOS enheter på nettverksporten (qu-pad og qu-you) og støtte for å bruke to instanser av qu-pad samtidig.

Qu-pad Appen har fått noen fantastiske oppdateringer også og ser nå ut til å være den mest omfattende og funksjonsrike fjernstyrings appen på markedet, gratis! :
  • tilgang til bruker-bibliotekene for kanal, PEQ, compressor, gate, GEQ og effekter.
  • redigering av effekt parametre
  • styring av scener - store, recall, clear og navn.
  • 3 custom layers
  • 10 softkeys
Qu-you har også fått en veldig fin ekstra funksjon:
Styring av master prosessering på valgte mix - PEQ, compressor og GEQ.

Relaterte artikler

  • linkedin
  • YouTube
  • Google+
  • Instagram