> Nyheter Nye Avid S3LX systemer på veien i 2015
Avid S3LX har blitt en suksess her i Norge. Les hva lydteknikerne Espen Husby, Tomin Tollefsen og Morten Bakke tenker om saken.
AVID S3LX har blitt en stor suksess i Norge på den lille tiden den har vært i markedet. Vi ser på tiden som kommer som svært spennende med nye oppdateringer i software som muliggjør fler enn to systemer i samme stagebox. På LLB messen i Telenor Arena 25-27 februar vil Chris Lambrechts fra AVID være tilstede og vise noen nye funksjoner og produkter som kan brukes med S3LX. Nå har den nye Venue platformen blitt en bransjestandard, og vi anbefaler teknikere og brukere om å sette seg inn i systemet så man er forberedt når du skal jobbe med systemet første gang. Som da garantert ikke vil bli ditt siste møte med S3LX.

ESPEN HUSBY OG EVA & THE HEARTMAKER

Vi gratulerer Eva & The Heartmaker med Avid S3LX. Bandet er i studio og skal straks ut på veien i Norge. I bagasjen har de altså valgt å skaffe seg S3LX samt et godt utvalg mikrofoner fra Shure. Bandets lydtekniker er Espen Husby som er en erfaren S3LX bruker, og en av landets aller dyktigeste lydteknikere. Vi er trygge på at dette vil låte overlegent, så følg med i turneplanen til Eva & The Heartmaker for å se når de kommer dit du er.


Bildet er sakset fra www.evaandtheheartmaker.com

Her er litt om hvorfor Eva & The Heartmaker valgte å gå for AVID og Shure:

"Eva & The Heartmaker har alltid vært veldig opptatt av å ha best mulig lyd på sine konserter. Stabilitet og kvalitet på det tekniske utstyret er en selvfølge for å gi den beste følelsen både på og foran scenen.

Eva & The Heartmaker blir veldig aktive igjen i 2015. For å låte best, må man bruke det beste. Lille praktiske Avid S3LX med sin enorme kapasitet skal bli en fryd å bruke, både ute på tur og hjemme i studio. Den er også lydtekniker Espen A. Husby sitt førstevalg når det gjelder mikser.

Mikker fra Shure gir oss akkurat det vi er ute etter i vårt sound. Både gamle klassikere, og nyere high-end mikrofoner hjelper oss med å få det digge, myke, harde, pene og tøffe lyden vi er ute etter. Alt til sin tid.

Takk til dere på Benum, med hjelp til å sette sammen et komplett og proft turnéoppsett på rekordtid.

Vi gleder oss!

Hilsen Eva & The Hearmaker.
"

Følg med på internett for turneliste: http://www.evaandtheheartmaker.com

TOMIN TOLLEFSEN OG KATZENJAMMER


Tomin Tollefsen jobber som monitortekniker for Katzenjammer og bandet er nå godt i gang med sin turnè. De er helt avhengig av et system som er kraftfullt, men også mobilt da mange av jobbene krever flyreise. Da kan de ta med systemet på fly og være sikret så like arbeidsforhold som mulig på alle konserter.

Katzenjammer er kanskje ikke som alle andre band der man står på sin posisjon og spiller sine instrumenter. Under konserten bytter artistene posisjoner og instrumenter fra låt til låt, noe som krever god fleksibilitet i programmering og avvikling.

For å lette på kabel-logistikken på scenen, har Katzenjammer valgt å satse på Shure ULXD trådløse systemer. Benum var innom på preproduksjon for litt siden, og det er et fyrverkeri av et show.


Tomin Tollefsen på turne med Katzenjammer

Her er litt om hvorfor Tomin har valgt S3LX som reisefølge:

"Jeg valgte S3L fordi den enkel å frakte med seg, samtidig som den låter utrolig bra og er lett å jobbe med. Hva meg angår er dette fremtiden for digitale lydmiksere. Det trenger ikke se ut som en analogmikser lenger, og jeg er glad for at Avid har turt å tenke utenfor boksen."

MORTEN BAKKE OG SIRI NILSEN

Siri Nilsen
er straks på Norgesturne med S3LX. Vi var innom på preproduksjon denne uken. Her ble Virtual Soundcheck flittig brukt til øving og programmering. På denne måten jobbet lydtekniker Morten Bakke (Bary) tett med bandet på det lydmessige uttrykket; samt at bandet i detalj kan jobbe med arrangementer og det musikalske i felleskap.

Se turneliste: http://www.sirinilsen.no/wp/konserter-upcoming-shows


Morten Bakke på preprod med Siri Nilsen i Oslo med S3L-X og Pro Tools

Om du ønsker å ta en titt på mikseren på noen av stedene; ta kontakt med Kenneth Vadsetkv@benum.com.

DEMOSYSTEMER TIL SALGS
Benum har et par demosystemer i flighter som er klare for å testes der du ønsker. Disse skal for øvrig selges til en god pris. Ta kontakt med Kenneth Vadset på kv@benum.com for å avtale demo.


S3L i Oslo Domkirke, Christiansand Ensamblet, Halvdan Sivertsen, Samsaya og Oslo Domkor.S3L i Oslo Domkirke, Christiansand Ensamblet, Halvdan Sivertsen, Samsaya og Oslo Domkor.Tone Damlis jul – Holmenkollkapellet FOH og Monitor med stagebox deling. Altså ingen analog splitt mellom FOH/monitor. Knirkefritt mellom systemene kun med et ekstra cat5 uttak.
Tone Damlis jul – Holmenkollkapellet FOH og Monitor med stagebox deling. Altså ingen analog splitt mellom FOH/monitor. Knirkefritt mellom systemene kun med et ekstra cat5 uttak.
Morten Bakke på FOH med Siri Nilsen.


Relaterte artikler

  • linkedin
  • YouTube
  • Google+
  • Instagram